Maak vandaag nog uw afspraak voor acupunctuur of kinesitherapie


 Contacteer ons

KINESITHERAPIE

Algemene kinesitherapie

Kinesiste Annelies biedt een effectieve behandeling waarbij ze zich focust op aandoeningen zoals rugklachten, overbelasting, sportletsels en revalidatie. Tijdens de eerste afspraak bespreekt Annelies samen met u de meest geschikte kinebehandeling opdat uw klachten zo snel mogelijk van de baan zouden zijn. Een behandeling bestaat meestal uit verschillende manuele technieken gericht op uw klachten, eventueel aangevuld met oefentherapie. Zo zorgt ze telkens voor een efficiënt en gebalanceerd herstel. 

Wat uw aandoening ook is, we gaan steeds op zoek naar de onderliggende oorzaak van uw klachten zodat we deze (ook) kunnen behandelen. Een efficiënte behandeling vraagt een combinatie van allerlei manuele technieken zoals stretching en mobilisaties. Deze worden aangevuld met houdings- en bewegingsadvies, (thuis)oefeningen en functionele bewegingstraining. Ook als u kampt met een chronische aandoening zoals fibromyalgie, CVS, de ziekte van Parkinson, … kunt u terecht bij Annelies Stevens in Merchtem. Samen stellen we alles in het werk om uw klachten te verminderen en het dagelijkse functioneren zodoende te verbeteren. 

Redcord

REDCORD = CORE STABILITY via neuromusculaire activatie = signaaltraining tussen hersenen en spieren en vindt zijn oorsprong in Noorwegen. 

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, bestaat onze “core unit” niet alleen uit onze grote buikspieren, maar wel uit alle spieren van aan onze nek tot aan onze enkels, en in het bijzonder de rompspieren. 

Het is een uitdaging om zowel tijdens het sporten als in uw dagelijkse leven een goede stabiliteit te kunnen beheersen van zowel de schouder, de core als de heup. Toch is het noodzakelijk dat u tracht zo stabiel mogelijk te bewegen, want stabiliteit zorgt voor een pijnvrij en sterk lichaam, betere prestaties en minder kans op blessures. 

Veel bewegingen gebeuren onbewust, maar wanneer bepaalde spieren te zwak zijn of voor pijn zorgen, gebeuren deze bewegingen niet meer automatisch en gaan we compenseren door andere spieren te gebruiken waardoor de kans op overbelasting toeneemt. Door deze overcompensatie worden onze kleinere spieren (stabilisatoren) niet meer aangesproken en vallen ze als het ware in slaap. Er is met andere woorden geen neuromusculaire prikkel meer. 

Via de neurac therapie kunnen we testings uitvoeren die ons toelaten deze “zwakke links” op te sporen. Een groot voordeel van de redcord ligt ook in het feit dat we werken met uw eigen lichaamsgewicht als belasting, alle bewegingen pijnvrij kunnen uitgevoerd worden en de juiste dosering kan gegeven worden. 

We zorgen dus dat “slapende” spierunits opnieuw geactiveerd worden en hoe meer units actief zijn in de spier, hoe efficiënter de spier kan gebruikt worden en hoe minder overbelasting ontstaat in de andere spieren. 

Door de training wordt de interactie tussen de hersenen, de spieren en de receptoren optimaal hersteld. Dat is dan ook de absolute meerwaarde van de unieke redcord. Redcord is geschikt voor elke doelgroep en omdat de behandeling pijnvrij is, kan ze aangepast worden aan elk niveau. Zowel (top)sporters als patiënten met chronische pijn(en) plukken er al snel de vruchten van. Redcord is een wetenschappelijk onderbouwd concept en gefundeerd op talrijke studies. 

Gevolgde bijscholingen:

 • feb 2012: Neurac 1: driedaagse opleiding
 • okt 2013: Neurac 2: Neck
 • nov 2013: Neurac 2: upper extremity
 • april 2014: Neurac 2: back en Pelvis
 • jan 2016: Advanced workshop gedoceerd door de grondlegger Gitle Kirkesola 

Winback

1/ WINBACK = garantie op snel herstel

Deze behandelingsvorm wordt in verschillende landen zoals Italië, Frankrijk en Duitsland in de topsportwereld al enige tijd gebruikt met verbluffende resultaten. Dankzij de winback kunnen sporters op korte tijd herstellen en terugkeren naar de competitie. 

De winback maakt gebruik van een hoogfrequente stroom die wetenschappelijk werd aangetoond effectief te zijn om de cellulaire uitwisseling te stimuleren, waardoor het zelfherstellend proces in het lichaam wordt gestimuleerd. Er is dus een sneller weefselherstel en ontstekingsprocessen worden gestabiliseerd. In combinatie met de stroom wordt er warmte geproduceerd die zorgt voor een verhoogde vascularisatie. Er kan heel gericht gewerkt worden. De stroom en de warmte gaan namelijk naar de weefsels daar waar de weerstand het grootst is, met andere woorden daar waar de letsels, de pijn en de verminderde doorbloeding aanwezig is. 

Door het gebruik van de twee verschillende elektroden (cet en ret) kunnen zowel zachte weefsels (spieren, lymfe, fascia) die goed doorbloed worden, als hardere weefsels (bot, pezen, ligamenten, littekens) die dus een geringere doorbloeding hebben, oppervlakkig én diep behandeld worden. 

Indicaties:

 • Spiercontracturen, spierscheuren
 • Verstuikingen
 • Peesletsels
 • Ontstekingen
 • Lymfe problemen
 • Littekenherstel
 • Chronische aandoeningen zoals fibromyalgie, artrose, rheuma
 • Lumbago
 • Hernia
 • vermindert snel en langdurig pijn
 • versnelt het natuurlijk herstel
 • stimuleert de beweeglijkheid  

Andere specialisaties

Zwangerschapsbegeleiding: u kunt bij ons terecht voor zowel pre- als postnatale begeleiding. Prenataal richten we ons op bekkenbodemoefeningen en ademhalingsoefeningen om de weeën te kunnen opvangen. Dit neemt meestal 2 tot 3 behandelingen in beslag. Postnataal kunt u bij ons terecht om eventuele incontinentieproblemen te verhelpen en om uw conditie terug op peil te brengen. Uiteraard kunt u ook komen aankloppen bij ons voor klachten tijdens de zwangerschap zoals bekkeninstabiliteit, rugpijn en zware benen. 

Sportmassages: sportmassages stimuleren de doorbloeding van de spieren, waardoor afvalstoffen beter afgevoerd worden en de recuperatie na de inspanning verbeterd wordt. Het is ook efficiënt als voorbereiding op een inspanning. 

Manuele therapie 

Kinesiotaping: de elastische tape wordt zodanig vastgelegd dat er een neurofysiologisch effect ontstaat. Er gebeurt een lifting van de huid zodat er stimulatie ontstaat op de doorbloeding en het lymfesysteem, en de neurofysiologische processen in pijnsensatie. De tape laat het huis ademen en is waterbestendig. 

Dynamic taping: deze tape is ontworpen met een totaal ander doel dan de kinesiotape. Het is een verlenging van de kinesiotape, het werkt neurofysiologisch en biomechanisch. De dynamic tape is zeer elastisch in 4 richtingen en is eveneens ademend en waterbestendig. In tegenstelling tot de kinesiotape starten we vanuit een verkorte positie van de spier, waardoor het doel ligt op het absorberen van kinetische energie om zo gecontroleerd en geassisteerd te kunnen bewegen. Dynamic taping heeft een directe invloed op de spier-pees overgang en het modificeren van grote bewegingen. Het draagt bij tot:

 • ontlasting op de spier-pees overgang
 • daling van de spierspanning
 • het laat toe in een vroeg stadium van revalidatie de geschikte oefeningen correct uit te voeren. Het wordt o.a. gebruikt bij spierzwakte, verminderde coördinatie, bewegingsbeperking en houdingscorrecties.